FAKÜLTEMİZ ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜNDE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR YÜRÜTÜLMEYE BAŞLANDI

Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Araştırma Görevlilerinden Nagihan Baş, danışmanlığını Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Zerrin Turan’ın yaptığı doktora tez çalışması kapsamında ilimizde sürdüreceği veri toplama sürecine  başlamıştır.

Bu araştırmada 0-6 yaş arasında işitme kayıplı çocuklar ve ailelerine sunulan çeşitli hizmetlerin incelenmesini amaçladıklarını belirten Araş. Gör. Nagihan Baş, bu hizmetlerin sunulmasını zorlaştıran ve/veya geciktiren durumları belirlemenin de araştırmanın odağında olduğunu açıklamıştır.  Bu sayede araştırmacılar, çalışma sonunda işitme kayıplı çocuk ve ailesine verilen hizmetlerin daha iyi sunulmasına olanak sağlayan öneriler geliştirmeyi de hedeflemektedirler.

Bu amaçları karşılamak için, Araş. Gör. Nagihan Baş, 0-6 yaş arasında işitme kayıplı çocuğun eğitime erişme ve devam etmesinde rol alan öğretmenlerle, idarecilerle ve çocukların ebeveynleri ile yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirmektedir.

Eklenme Tarihi : 25-01-2021 09:35:06