EĞİTİM FAKÜLTESİ

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Şenliği Gerçekleştirildi

2 Nisan BM tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak belirlenmiştir. Her yıl nisan ayında dünyada otizm spektrum bozukluğu olan bireyler adına farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir.
◦ Dünya çapında yapılan bu etkinliklere Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bugün düzenlenen şenlik ile katılmıştır. Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen şenliğe, Müzik Sahne Sanatları Müzikoloji Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü ve Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri destek sunmuştur. Şenlik; spor salonunda spor, oyun ve müzik etkinlikleri ile başlamıştır. Sonrasında Eğitim Fakültesinde seramik yapımı ve çeşitli oyun etkinlikleri ile devam etmiştir. Etkinlik sonunda öğretmenlerle çocukların yaptığı Puzzle önünde hatıra fotoğrafı çekilmiştir. Bu etkinlikler devam ederken Eğitim Fakültemiz İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı materyallerle daha büyük yaş çocuklarımızla matematik ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Şenlik sonunda, şenliğe katılan tüm çocuklara üniversitemiz adına “2 Nisan Hatırası” fotoğraf çerçevesi hediye edilmiştir.
◦ Otizm Spektrum Bozukluğunun varlığının toplum tarafından kabulü için mavi renkli farkındalık çalışmaları için başlayan bu yılki şenliğimiz, ilerleyen yıllarda farkındalığın ötesinde uygulamaya dönük çalışmalara geçilerek kırmızı renk ile aydınlatılması dileklerimizle…

 

 


Eklenme Tarihi : 02-04-2024 16:20:18