EĞİTİM FAKÜLTESİ

Minik Arkeologlar Geçmişle Buluştu: Tarih Kokan Eğlenceli Anlar Duriye Çetinceviz Anaokulunda Yaşandı

Okul öncesi öğretmen adayları, 5 yaş grubu ana sınıfı öğrencilerini geçmişle buluşturan yaratıcı bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında öğrencilere, sınıf içinde gizlenmiş tarih eserlerinin minyatürleri bulma görevi verildi. Minik araştırmacılar, birbirinden ilginç tarih minyatürlerini bulmak için bir araya geldiler. Eserlerin sınıf içinde saklı olması, öğrencilerin heyecanını ve merakını artırdı.

Bulunan minyatür tarih eserleri, ardından öğrencilere öğretmen adayları tarafından tanıtıldı. Her eserin hikayesi anlatılarak, küçük arkeologların gözleri geçmişle dolup taştı. Öğrenciler, tarih eserlerinin ne anlama geldiğini, hangi döneme ait olduklarını öğrenerek, geçmişle ilgili yeni bilgiler edindiler. Etkinliğin finalinde ise tüm öğrencilere, katılımları ve başarıları dolayısıyla "Minik Arkeolog Sertifikası" verildi.

Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Okul Müdürü Özal Özden ve öğretmenlerimize, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sinem DEMİRKOL ve etkinlikte emeği olan Okul Öncesi Öğretmen adaylarımıza teşekkür ederiz.


Eklenme Tarihi : 12-01-2024 16:47:44