EĞİTİM FAKÜLTESİ

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından "Özel Gereksinimli Öğrencilerin Öğretmeni Olmak" adlı söyleşi programı gerçekleştirildi

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü tarafından üçüncüsü düzenlenen Özel Eğitim Söyleşisi’nde “Özel Gereksimli Öğrencilerin Öğretmeni Olmak” konusuna yer verilmiştir. Zihin Engelliler Eğitimi ABD, İşitme Engelliler Eğitimi ABD ve Özel Yetenekliler Eğitimi ABD öğretim üyeleri tarafından özel gereksinimli bireylerin genel özelliklerine ve eğitimlerine yönelik bilgilendirme yapılmıştır.

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamalarında, bireysel ve gelişim özellikleri ile eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından anlamlı düzeyde farklılık gösteren özel gereksinimli öğrenciler için genel eğitim sınıflarında gereken düzenlemelere dikkat çekilmiştir.
Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin her tür ve kademede eğitim alma haklarına vurgu yapılarak, sınıflarında bu grupla karşılaşma ihtimali olan öğretmen adaylarına yönelik öğretimsel öneriler paylaşılmıştır.

 


Eklenme Tarihi : 19-12-2023 20:51:27