EĞİTİM FAKÜLTESİ

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İlker AYDIN'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Fakültemizdeki lisans programlarımızı tercih ederek ailemize katılmanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Fakültemize, Üniversitemize ve coğrafi güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle ülkemizin önemli şehirlerinden biri olan, Karadeniz’in incisi Ordu’ya hoş geldiniz. 2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi’nin güçlü ve dinamik bir fakültesi olarak, nitelikli öğretim üyesi kadromuz, akademik, kültürel ve fiziki olanaklara sahip kampüs ortamıyla Türkiye’deki Eğitim Fakülteleri içinde ayrıcalıklı bir yere sahibiz. Fakültemizin en büyük gurur kaynağı, her yıl alanındaki puan türünde yüksek yüzdelik dilimden öğrenciler tarafından tercih edilmesi ve mezunlarının meslekî başarılarıdır. Vizyonumuz doğrultusunda bünyemizdeki yetkin akademik personelimizle birlikte yaptığı araştırmalar ve yürüttüğü nitelikli öğretim programları aracılığıyla alanyazına, eğitim politikalarına ve toplumsal gelişime katkı sağlayan bir fakülte olmak için gayret göstermekteyiz. Siz sevgili öğrencilerimizi değişen zamanın getirdiği şartlara uygun olarak sosyal, kültürel ve ahlâkî açıdan rol model olacak öğretmenler yetiştirmek için var gücümüzle çalışma gayreti içindeyiz.

Üniversitemizin kalite politikası çerçevesinde eğitim-öğretimimizi çağın gereksinimlerine ve teknolojik gelişmelere uygun olarak tasarlama ve güncelleme; sosyal sorumluluk projeleri kapsamında toplumla kucaklaşan, uluslararası işbirlikleri ve değişim programlarıyla uluslararası alanda var olma hedefi doğrultusunda yol almaktayız. Bir üniversiteli olarak araştırma, keşfetme, analiz etme ve karşılaştığı sorunlara yaratıcı çözüm önerileri sunabilmemiz için eğitim programlarımızı bu doğrultuda sürekli güncellemekteyiz. Öğrenim hayatının, yaşamın ta kendisi olduğu ilkesinden hareketle hayatta karşınıza çıkacak bütün zorlukları bu eğitim perspektifinde analiz ederek, aklın ve bilimin ışığında ön yargılardan uzak durarak değerlendirmeniz için çabalamaktayız.

Toplumsal yaşamdaki farklılıkları bizi zenginleştiren ve güzelleştiren unsurlar olarak algılayan öğretmenler olarak ülkemizin her yerine dokunan ve güzelleştiren bireyler olmanız en büyük arzumuzdur. Hakkıyla, layıkıyla, özveriyle, insana ve insanlığa hizmet etmek için yapılan her meslek özeldir; eğitimciler ise bireylerin ve toplumların gelişimlerinde oynadıkları rolle elbette daima ayrıcalıklı olmuşlardır. Bu ayrıcalığa sahip bireyler olarak fakültemizde huzurlu, sağlıklı, mutlu ve keyif alarak geçirilecek zamanları oluşturmak bizim; bu süreçte görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak hareket eden, kendini geliştirmek için okuyan, araştıran, sorgulayan, işbirlikli çalışmalar yürütebilen bireyler olmanız da sizin görevlerinizdir. Çevresine esenlik sunan, ulusal ve evrensel değerlere bağlı; vatanını, milletini, bayrağını seven ve yüceltmeye çalışan bireyler olmanız dileğimle hepinize başarılı bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle,                                                                                                

Prof. Dr. İlker AYDIN                                                                                                         

Dekan

 


Eklenme Tarihi : 02-10-2023 12:20:10