Erken Çocuklukta Sanat Eğitimi dersi kapsamında Ceren Özdemir Konferans salonunda etkinlik gerçekleştirildi

Sanat, bireyin yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmesini sağlayan, duygu ve düşüncelerini ifade etmesine yarayan önemli bir araçtır. Sanat, insan hayatının neredeyse her anında bireyin ayrılmaz bir parçasıdır. Çocukların öğrenmelerinin en hızlı ve yoğun şekilde gerçekleştiği kritik bir dönem olması açısından tüm dönemler içinde özellikle erken çocukluk dönemi, sanat eğitimi bağlamında çok büyük önem arz etmektedir. Sanat tarafından sağlanan çoklu öğrenme biçimleri, tipik gelişim gösteren çocuklarla birlikte, özellikle eğitimsel sorunları ve gelişimsel gecikmeleri olan çocuklar için de oldukça önemli olabilmektedir. Çeşitli yollarla sanatla erken tanışan çocukların zaman içinde kalıcı bir temelde sanat icra etmeye başladıklarını ve çocukların sürekli sanata maruz kalarak sanatla ilişkili olmalarının önemini vurgulayan birçok çalışma mevcuttur.

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri, yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Nalan ARABACI’nın yapmış olduğu “Erken Çocuklukta Sanat Eğitimi” dersi kapsamında hazırladıkları sanatla ilgili çeşitli performansları Üniversitemiz Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda sergileyerek hem ders sürecinde edinmiş oldukları teorik bilgileri uygulama yoluyla pekiştirme imkanı bulmuşlar hem de geleceğin okul öncesi öğretmenleri olarak Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” veczinde vurguladığı gibi, “sanat yoksunluğunun” ortaya çıkarabileceği olumsuz durumlara ilişkin güçlü bir farkındalık oluşturmuşlardır. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Eklenme Tarihi : 07-12-2022 22:06:07