EĞİTİM FAKÜLTESİ

Fakültemiz Tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Gerçekleştirildi

Fakültemiz tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü programı gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşcı, Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İlker Aydın, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Düzenlenen programda konuşma gerçekleştiren Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İlker Aydın “İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmek için bir öğreticiye yani öğretmene ihtiyaç duymuştur. Mesleğe sınıf öğretmeni olarak başlamıştım. İlk öğretmenler gününde hiçbir yönlendirme olmadan öğrencilerimin hep bir ağızdan öğretmenim canım benim şiiri ile karşılamaları beni çok duygulandırmıştı o anları hiç unutamam. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle şehit olan bütün öğretmenlere Allah’tan rahmet diliyor tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği konuşmasında “Öncelikle şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Bizlerin onları sadece bir gün değil her gün minnetle anıp onların kadrini ve kıymetini bilmemiz gerekir. Bugünlere gelmemizde annelerimizin babalarımızın öğretmenlerimizin büyük emeği vardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi benim de çok hoşuma giden anne babanın ve öğretmenlerin elleri öpülür. Ne olursan ol hangi yaşta hangi statüde olursak olalım onların elleri öpülür zira bugünlere gelmemiz onların sayesindedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Program Fakültemiz öğretim üyeleri/elemanları ve öğrencilerinin hazırladığı koro, şiir dinletisi, oratoryo, tiyatro gösterimi ve mini konserin ardından sona erdi.


Eklenme Tarihi : 25-11-2022 16:34:49