EĞİTİM FAKÜLTESİ

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları Başvuruları Başladı

Türkiye’nin en renkli ve en heyecanlı festivali olan TEKNOFEST bu yıl Karadeniz’de. Büyük finalin Samsun’da olduğu festivalde aralarında Ordu’nun da bulunduğu Karadeniz’in çeşitli illerinde yarışmalar gerçekleştirilecek.

TEKNOFEST, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlik gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST kapsamında çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir.

30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali etkinliklerinde bu yıl Roket’ten Otonom Sistemler’e, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 39 farklı teknoloji yarışması gerçekleşecek.

Her yıl hem katılımcı hem yarışma alanı olarak çoğalarak ilerleyen TEKNOFEST, bu yıl ilk kez düzenlenen Dikey İniş Roket, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma, Hyperloop Geliştirme Yarışmaları ile birlikte toplam 39 farklı teknoloji yarışmasına ev sahipliği yapacak.

Siz de teknoloji yarışmalarına katılarak TEKNOFEST 2022’nin bir parçası olmak istiyorsanız başvuru yapmak için aşağıda bulunan web adresini ziyaret edebilirsiniz.

https://www.teknofest.org/tr/competitions/how-to-apply/


Eklenme Tarihi : 10-02-2022 11:20:45