Temel Eğitim Bölümünden Disiplinlerarası Tübitak Projesi

Eğitim Fakültesi- Temel Eğitim Bölümünden Disiplinlerarası Tübitak Projesi

Prof. Dr. Gökhan ÖZSOY’ un yürütücülüğünü yaptığı “Etkinlik Temelli Algoritmik Düşünme Eğitimi” isimli çalışma Tübitak 4005- Yenilikçi Eğitim Uygulamaları projesi olarak kabul edilmiştir. Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik, çocuklarda algoritmik düşünme becerisinin geliştirilmesini hedefleyen projede farklı disiplinlerden akademisyenler ve öğretmenler yer almaktadır. Proje kapsamında robotik kodlama, orff temelli kodlama, çeşitli akıl oyunlarıyla görsel algı ve dikkatin geliştirilmesi üzerine etkinlikler gerçekleştirilecektir. Öğretmen eğitimleri iki etkinlik dönemi şeklinde olacaktır. 1. Etkinlik dönemi 22-26 Haziran 2021 tarihleri arasında okul öncesi eğitim öğretmenlerine, 2. Etkinlik dönemi ise 29 Haziran-3 Temmuz 2021 tarihleri arasında sınıf öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilecektir.

Katılım ve detaylı bilgi için projenin web sayfasını inceleyebilirsinizhttp://ordu4005.odu.edu.tr

Proje Yürütücüsü

Prof. Dr. Gökhan ÖZSOY