Haberler & Duyurular
Yeni!  OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ GÖRSEL SANATLAR EĞİTİMİ DERSİ ALAN GEZİSİYeni!  2017-2018 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ ***6. GRUP PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRENCİ NUMARALARI*** Yeni! "OKUL DENEYİMİ" VE "ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I" DERSLERİNİ ALAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE Yeni! Yeni!  Eğitim Fakültesi Öğrencileri Ordu Ulusal 4. Kitap FuarındaYeni!  2017-2018 AKADEMİK YILI 6. GRUP PEDAGOJİK FORMASYON DERS PROGRAMIEĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN KİTAP FUARI ZİYARETİ Yeni! 4004-4005 KODLU TUBİTAK ÇAĞRI DESTEK PROGRAMLARININ TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ Yeni! 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ Yeni! LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE (UZEM TANITIMI) Yeni! Yeni!  2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON HAFTAİÇİ-HAFTASONU GRUPLARI1. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN ORYANTASYON SEMİNERİ DÜZENLENDİ Yeni! Yeni!  2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS DERS PROGRAMIYeni!  2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS DERS PROGRAMIYeni!  2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ MATEMATİK VE FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS DERS PROGRAMIYeni!  2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS DERS PROGRAMIYeni!  2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ PDR LİSANS EĞİTİMİ DERS PROGRAMIÖĞRENCİLER TARAFINDAN DOLDURULACAK "EUROSTUDENT VI" ANKET FORMU HAKKINDA BİLGİ Yeni! Yeni!  PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI YÖNERGESİTOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ YÖNERGESİ Yeni!

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ GÖRSEL SANATLAR EĞİTİMİ DERSİ”ALAN GEZİSİ

Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 3. Sınıf öğrencileri 22.11.2017 tarihinde “Görsel Sanatlar Eğitimi” dersi kapsamında Yrd.Doç.Dr. Hatice Darga koordinatörlüğünde Ordu İli sınırlarında bulunan tarihi, kültürel ve sanatsal değeri olan yerleri ziyaret ederek  “Gözlem, inceleme ve uygulama” içeren bir alan gezisi gerçekleştirdi.

Üniversitenin araçları ile toplam 63 öğrenci 09.45-18.30 saatleri arasında yapılan Alan Gezisi Programı Eskipazar mevkiindeki “Kurul Kalesi”, Yason Burnunda bulunan “ Yason Kilisesi”, Bolaman’da bulunan “ Paşaoğlu Konağı”, Ünye’de “Ünye At Çiftliği”, “Arasta Bakırcılar Çarşısı” ve “Kadılar Yokuşu”  “Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi”, şeklinde uygulandı.

Gezi hazırlığı sırasında Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile gezi kapsamına alınabilecek yerlerin belirlenmesi, rehber sağlanması için ön görüşmeler öğrencilerden Yasemin Uğurlu aracılığı ile yürütüldü.

Gezi sırasında tarihi, kültürel ve sanatsal yönü ile öne çıkan eser ve mekânlar ile ilgili değerli bilgiler gezide rehber olarak görev alan Arkeolog Ali Rıza Nal tarafından öğrencilere aktarıldı. Ali Rıza Nal Kurul Kalesi Kazı Bölgesinin arkeoloğu olup, birçok müzenin ziyarete açılması ve birçok tarihi ve sanatsal eserin müzelerde sergilenmesine çok önemli katkılarda bulunmuştur. Öğrenciler gezi-inceleme ve gözlem sırasında aktardığı bilgileri yaşamış olan birinden alarak farklı ve önemli bir deneyim sağladılar.

Ders ve dönem yoğunluğu arasında bu faaliyet keyifli, eğlenceli hem de bilginin yaşayarak edinilmesi bakımından yararlı olmuştur. Öğrenciler Kurul Kalesi’nde “Bereket Tanrıçası Kibele”nin bulunduğu yerde tarihe tanıklık etmiş, Yason Kilisesi’nde farklı bir ibadet alanının sanatsal ve kültürel değerini incelemiş, doğal taş ve ahşap yapıdan oluşan Paşaoğlu Konağı’nda Cevap Bey’den sanat ve kültürel öğeleri içeren tavan ve duvar süslemelerinin hikâyelerini dinlemiş, burada giydikleri kostümler ile tarihi canlandırmışlar, Arasta Bakırcılar çarşısında el sanatları ustalarının çalışması izlemiş, Kadılar yokuşunda Kadı Evleri’nin taş kapılarını ve motifleri incelemişlerdir.  Son uğrak yeri olan Müzede eski oyun ve oyuncaklar, eski ev eşyaları ve ev yaşamı, eski ev araçları, eski iletişim araçlarının yanında, ebru, ıhlamur baskı gibi boyama ve baskı teknikleri uygulaması ile gölge oyunu ve kukla karakterleri ile etkileşimli bir deneyim sağlamışlardır.

Son olarak Ünye Belediye Meydanında otobüs beklerken çocuk şarkıları söylendi. Otobüs ile keyifli dönüş yolculuğu üniversitede son buldu.

Alan gezisini gerçekleştirmemizi sağlayan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca hazırlık sürecinde desteklerini esirgemeyen İl Kültür ve Turizm Şube Müdürleri Habibe Soytürk ve Mehmet Korgancı’ya, rehberlik görevini üstlenen arkeolog Ali Rıza Nal’a, Müzede kostüm giyerek tarihi bir olayı anlatan Hamza Alp’e, Halk bilimci İhsan Akbulut, Yasemin Güngör ve Elif Güngör’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Gezi öncesi ve gezi sürecinde tüm organizasyonun planlandığı gibi gerçekleşmesi için özel çaba gösteren öğrencimiz Yasemin Uğurlu’ya, gezide profesyonel fotoğraf çekimini yapan Onur Özkardeş’e, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ve Okul Öncesi Öğretmenliğine yakışır şekilde davranan tüm öğrencilerimize ve geziyi organize eden Yrd. Doç. Dr. Hatice Darga’ya çok teşekkür ederiz.