EĞİTİM FAKÜLTESİ

14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi

ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KONGRE VE SEMPOZYUMA KATILDI
Fakültemiz okul öncesi öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri “Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı Sempozyumu (ALEMTAYS-VI)” na ve “14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi” ne katıldı.


MATERYAL SEMPOZYUMU
İstanbul, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde 25 Nisan 2019’da düzenlenen “Uluslararası sempozyuma Pınar TEL ve Yaren KAYA “Köprüler Tasarlıyorum”, Esra YONDEMİR ve Feyza KELEŞ ise “Farklı Yaşamlar, Farklı Evler” isimli materyalleri ile kabul edilmişlerdir. Materyaller öğretmenlik uygulaması çerçevesinde mimari etkinlik uygulaması için öğrencileri tarafından danışman Dr. Öğretim Üyesi Hatice DARGA rehberliğinde yapılmış ve anaokulu sınıflarında uygulanmıştır.
Uygulama sürecinin ve uygulama sonucunda çocukların tasarlayıp yaptıkları mimari yapıların fotoğraflarının da sergilendiği sempozyumda değerlendirme jürisi öğrencilerin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade etmişlerdir. Özellikle materyallerin yapımında ve anaokulu uygulamasında doğal ve atık materyaller kullanılması ekolojik farkındalık açısından da dikkat çekmiştir.
Öğrencilerimiz Cebrail GÖK ve Handenur KUTLU ise daha önceki öğrenim yıllarında yaptıkları “ Matematik Saati” isimli materyal ile katılmışlardır.


ÖĞRENCİ KONGRESİ
Yine İstanbul’da 25-27 Nisan 2019 tarihlerinde Maltepe Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 14. Ulusal okul öncesi öğretmenliği öğrenci kongresi’ne de öğrencilerimiz sözlü bildiri ile katılmıştır. Dr. Öğretim Üyesi Hatice DARGA danışmanlığında Melisa ARSLAN ve Sıla AKSU tarafından gerçekleştirilen “ Anasınıfında Tüketim Bilinci ve Ekolojik Farkındalığın Geçici Öğrenme Merkezleri ile Kazandırılması Sürecinin Değerlendirilmesi” isimli çalışma Melisa ARSLAN tarafından sunulmuştur.
Türkiye’nin çeşitli illerinden okul öncesi öğrencilerinin çalışmaları ile katıldığı kongrede yine ülkenin büyük ve köklü üniversitelerinden ( Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi) alan eğitiminin önemli ve saygın hocalarının panel ve konferansları öğrencilere zengin ve eşsiz deneyim sağlamış ve ufuklarını açmıştır. Böyle bir ortamda temsil edilmek Üniversitemiz ve Fakültemizin tanınması adına önemlidir.


Eklenme Tarihi : 08-05-2019 19:08:27