EĞİTİM FAKÜLTESİ

Dünya Dili Türkçenin Dünü, Bugünü ve Geleceği

ODÜ’de “Dünya Dili Türkçenin Dünü, Bugünü ve Geleceği” Konuşuldu

Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Dünya Dili Türkçenin Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu konferans gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü ve Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Güzel tarafından gerçekleştirilen “Dünya Dili Türkçenin Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu konferansta Türk dilinin tarihî gelişimi, Türk diline emek veren bilim adamları, Türkçe öğretiminin geçmişten güzümüze geçirdiği süreç, Türkçe öğretimiyle ilgili gelecekte yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler konuşuldu.

Konferans sonrası Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Keziban Tekşan,  Prof. Dr. Abdurrahman Güzel’e teşekkür belgesi, plaket ve çiçek takdiminde bulundular.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleşen konferansın akabinde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç, Dekan Yardımcıları, Türkçe Eğitimi Anabilim dalı akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

 


Eklenme Tarihi : 02-04-2019 11:36:46